Om Oss

Carl Ek Fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på hållbar nyproduktion av bostäder i Stockholmsområdet.

Om Oss

Ett privatägt fastighetsbolag

Carl Ek Fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på hållbar nyproduktion av bostäder i Stockholmsområdet. Vi lägger stor vikt vid att ta fram en väl genomarbetad och estetiskt tilltalande produkt, varför vi endast samarbetar med väletablerade arkitekter och entreprenörer.

AFFÄRSIDE

Carl Ek Fastigheters affärsidé är att utveckla miljövänliga, moderna och vackra bostäder till ett överkomligt pris. Vårt huvudfokus är nyproduktion av bostäder i Stockholmsområdet.

Vision

Vår vision är att vara med och påverka stadsbilden. Detta vill vi göra genom att producera miljövänliga, moderna och vackra bostäder – där människor trivs. Vi vill skapa så pass attraktiva bostäder att människor aktivt ska leta efter en bostad uppförd av oss.

Projektportfölj

Under 2021 utgjordes projektportföljen av 112 bostäder fördelat på ca 14 000 kvm ljus BTA med ett totalt utvecklingsvärde på ca 750 MSEK.

Hållbarhet & Miljö

På Carl Ek Fastigheter arbetar vi kontinuerligt med att minimera vårt globala fotavtryck. Genom att utveckla både miljövänliga och estetiskt tilltalande bostäder hoppas vi kunna bidra till en positiv förändring. Sedan år 2020 är Carl Ek Fastigheter 100% klimatneutralt.

Våra bostäder byggs i miljövänliga material där vi i största möjliga mån använder oss av trä. Vi erbjuder enbart mycket energieffektiva vitvaror och så många svanenmärkta eller miljömärkta produkter och material som möjligt. Vi strävar efter att behålla så mycket natur och träd som möjligt på våra fastigheter samt arbetar aktivt med dagvattenlösningar så som genomsläppliga parkeringsplatser och sedumtak.

Självklart erbjuder vi laddstolpar för elbil samt solceller i samtliga av våra projekt.

Ägare

Carl Ek Fastigheter ägs till hälften av Ledstången Stockholm AB och till hälften av bolagets medarbetare. Ledstången är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på utveckling och långsiktig förvaltning av bostäder.

Aktuella projekt

Endast ett stenkast från vattnet i vackra skärgårdsnära Österskär uppför vi nu 18 stycken exklusiva radhusbostäder.

I ett idylliskt villaområde med sjöutsikt över sjön Flaten planeras bostäder bara några hundra meter från Rönninge centrum & pendeltåg.

I hjärtat av Saltsjö-Boo, med närhet till både natur och centrala Stockholm planerar vi nu för uppförandet av 42 stycken bostäder i form av parhus och studiohus

Beläget på en höjd med fantastisk utsikt över skog och ängsmark planerar vi för uppförandet av parhus och studiohus i mysiga Vega.