Om Oss

Carl Ek Fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på nyproduktion av bostäder i Stockholmsområdet.

Om oss

Om Oss

Ett privatägt fastighetsbolag

Carl Ek Fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på nyproduktion av bostäder i Stockholmsområdet. Vi lägger stor vikt vid att ta fram en väl genomarbetad och estetiskt tilltalande produkt, varför vi endast samarbetar med väletablerade arkitekter och entreprenörer.

Affärsidé

Carl Ek Fastigheters affärsidé är att utveckla miljövänliga, moderna och vackra bostäder till ett överkomligt pris. Vårt huvudfokus är nyproduktion av bostäder i Stockholmsområdet.

Vision

Vår vision är att vara med och påverka stadsbilden. Detta vill vi göra genom att producera miljövänliga, moderna och vackra bostäder – där människor trivs. Vi vill skapa så pass attraktiva bostäder att människor aktivt ska leta efter en bostad uppförd av oss.

Hållbarhet & Miljö

På Carl Ek Fastigheter arbetar vi kontinuerligt med att minimera vårt globala fotavtryck. Genom att utveckla både miljövänliga och estetiskt tilltalande bostäder hoppas vi kunna bidra till en positiv förändring.

Ägare

Carl Ek Fastigheter ägs till hälften av Ledstången Stockholm AB och till hälften av bolagets medarbetare. Ledstången är ett privatägt fastighetsbolag med fokus på utveckling och långsiktig förvaltning av bostäder.

Projektportfölj

Under 2019 bestod projektportföljen av drygt 80 bostäder fördelat på ca 8 000 kvm ljus BTA med ett totalt utvecklingsvärde på ca 350 mkr.

Aktuella projekt

Tingvalla Strand

Intill Vallentunasjön, med mindre än 30 minuter från centrala Stockholm, uppförs fyra arkitektritade parhus med takterrass samt fyra yteffektiva studiohus.

Skärgårdsslänten

Beläget på en höjd i hjärtat av idylliska Svinninge uppförs arkitektritade bostäder med svårslagen utsikt över Stockholms norra skärgård.

Sjövyn

I ett idylliskt villaområde med sjöutsikt över sjön Flaten planeras bostäder bara några hundra meter från Rönninge centrum & pendeltåg.