Nyproduktion

Att köpa bostad är för många en av sitt livs största affär. Vi gör därför vårt yttersta för att processen ska bli så trygg och smidig som möjligt.

Processen

En trygg affär

Att köpa en bostad av Carl Ek Fastigheter är en trygg affär varför samtliga moment i processen är kvalitetssäkrade. För att skapa transparens och klargöra eventuella frågetecken delar vi nedan med oss av de fundamentala delarna av din bostadsaffär. Kontakta oss om ni har ytterligare frågor eller funderingar.

1. Intresseanmälan

Intresseanmälan till projekten görs via vår hemsida under respektive projektsida. En projektbok tillgängliggörs i de flesta fall både online och i tryckt format.

2. VIP-försäljning & bokningsavtal

I förekommande fall erbjuds förhandsförsäljning med möjlighet till tecknande av bokningsavtal. I samband med bokningsavtalet erläggs en mindre handpenning.

3. Förhandsavtal

Intressenter erbjuds därefter att teckna bindande förhandsavtal. I samband med tecknandet erläggs vanligtvis ca 5% av köpeskillingen i förskott.

4. Tecknande av upplåtelseavtal

Några månader innan tillträde tecknas upplåtelseavtal. Då blir du som köpare formellt medlem i bostadsrättsföreningen.

5. Slutbesiktning

Inför tillträdet genomförs en slutbesiktning. Besiktningen utförs av en auktoriserad och oberoende besiktningsman.

6. Tillträde & slutlikvid

Som köpare tilldelas du ett datum och tid för inflyttning. Inför tillträdet erläggs resterande del av köpeskillingen.

7. Garantibesiktning

Bostaden garantibesiktigas två år efter slutbesiktningen. Syftet är att undersöka och åtgärda eventuella brister som uppkommit under garantitiden. Garantibesiktningen är ett viktigt moment för att säkra din affär och bostad för framtiden.

Aktuella projekt

Endast ett stenkast från vattnet i vackra skärgårdsnära Österskär uppför vi nu 18 stycken exklusiva radhusbostäder.

I ett idylliskt villaområde med sjöutsikt över sjön Flaten planeras bostäder bara några hundra meter från Rönninge centrum & pendeltåg.

I hjärtat av Saltsjö-Boo, med närhet till både natur och centrala Stockholm planerar vi nu för uppförandet av 42 stycken bostäder i form av parhus och studiohus

Beläget på en höjd med fantastisk utsikt över skog och ängsmark planerar vi för uppförandet av parhus och studiohus i mysiga Vega.